Los banditos vandalitos

Los banditos vandalitos

Jako na divokém západě to nezřídka vypadá v krovu různých staveb. Bandy desperátů červotočitos y tesařikos vůbec nerespektují zákon, soukromé vlastnictví ani vaše práva a berou si drze, co si zamanou. Obsadí vaši půdu, nejednají o výkupném, nesmlouvají a nemají žádné slitování. Pustoší trámy, podlahy, okna, dveře, schody, zkrátka vše dřevěné, co jim přijde do cesty. Žerou, demolují, devastují a zase žerou, chroupají, škrábou a vržou, až je to k nevydržení. Kam se na ně hrabe legendární zločinec, lupič a psanec Jesse James.

Kde je dnes slavných sedm statečných, kteří se těchto desperados nezaleknou? Kdo se nyní jejich běsnění postaví? Kdo jejich zlovůli a bezmeznému řádění učiní přítrž? Kdo vrátí řád a pořádek tam, kde se běh událostí vymkl kontrole? Neváhejte a volejte do Krovservisu, my totiž máme pro strach uděláno. Místo šerifské hvězdy je naším znamením symbol letokruhů. Naše nablýskané kolty od americké firmy Graco jsou připravené ihned zasáhnout proti všem banditos dřevomoritos. Tasíme rychle a desperáty místo nasekaným olovem pokropíme poctivou sprškou biocidu. Bez dlouhých diskusí ochráníme váš majetek a obhájíme vaše práva před samozvanými dřevokazy. Každý přece ví, že červ patří do lahve mezcalu, nikoli do krovu. Namísto vyzrálé skotské whisky na baru servírujeme prvotřídní bohumínské Plusko, jemuž žádní banditos neodolají.

Los vandalitos mohou vzít nohy na ramena nebo si rovnou hodit mašli. Tento souboj na život a na smrt má jasného vítěze. Než odbijí hodiny na kostelní věži, skácí se padouch mrtvý k zemi. A ticho, které v krovu zavládne, jakmile ustane hladové chroupání, rozříznou jako čepel dobře nabroušeného nože jenom dvě slova: desperados muertos.